Koirat

Polar
Saunajaakon Hoax

s. 1.4.2017
bordercollie uros
agility maxi 3

 

Polar on pitkäaikainen haaveeni omasta bordercolliesta. Mietin pitkään kolmannen koiran kotiuttamista ja olin ylipäätään arka ottamaan uutta pentua. Lopulta ajattelin, että nyt loppuu arpominen.

Kriteerit pennulle olivat lähinnä terveys ja luonne. Toivoin järkevää ja ajattelevaa koiraa, joka hallitsee mielensä. En halunnut luoda odotuksia tulevasta elämästä tai urheilukoiran urasta omine ajatuksineni. Halusin aloittaa agilityn ”alusta” puhtaalta pöydältä ja vain katsoa mitä saamme yhdessä aikaan, kun pidämme hauskaa. Sama pätee edelleen.

Polar on persoonallisen näköinen, erittäin innokas ja leikkisä, eikä se ota koskaan töitä liian vakavasti. Se on järkevä ja ajatteleva koira, joka haluaa tehdä aina oikein. Polar on myös hyvin vahvatahtoinen ja jääräpäinen uros, joka osaa käyttää sille annetut tilanteet hyväksi. Se on sitkeä ja periksiantamaton, jos sillä on riittävästi motivaatiota suorittaa annetut  tehtävät. Ihmisiä ja etenkin lapsia Polar rakastaa välillä jopa aivan liikaa.

Tähän asti on ollut hyvin hauskaa rakentaa meitä koirakkona, vaikka haasteitakin on luonnollisesti pohdittavaksi riittänyt. Toivon tulevaisuudelta ennen kaikkea terveitä vuosia, jotta saamme kokea paljon  yhdessä niin arjessa, kuin harrastuksissakin.

Kuva: Yasmin Eklund

 

Java
FI AVA, FI AVA-H
Minimonsin Downpour

s. 5.8.2005
shetlanninlammaskoira narttu
agility mini 3

 

 

Java on pieni ja pippurinen shelttineito, joka on aina ollut minun varjoni. Meillä klikkasi jo silloin, kun näimme ensimmäisen kerran. Tuolloin Java oli 2-viikkoinen pienen pieni sheltin alku.

Java oli aikansa parhaita agilityshelttejä. Se on ollut agilitysta eläkkeellä jo vuosia, mutta aktiiviaikoinaan tämä valloittavan kaunis koira eli täysin agilitylle. Java oli lahjakas jo alusta alkaen käyttämään kroppaansa ja sillä oli palo tehdä kaikki täysillä. Java ymmärsi agilityn salat heti ja syttyi siihen välittömästi. Pitkin kilpailu-uraa tasapainottelimme Javan todella korkean vireen kanssa, joka toi oman mausteensa yhteistyöhön ja tulosvarmuuteen. Kaikilla on omat haasteensa ja se oli meidän, mutta kun klikkasi, niin usein kilkkasi kunnolla.

Olen todella kiitollinen kaikista yhdessä koetuista kisavuosista ja kokemuksista. Java on ollut oikea kultakilmpale ja on ihanaa, että se on edelleen pitkän kisauransa jälkeen terveenä ja toimintakykyisenä arjessa mukana.

Javan kilpailutuloksia:
 • Suomen agility- ja hyppyvalio
 • AgiToko Dogs ry:n vuoden agilitykoira 2011
 • Agilityn Suomen mestaruus- hopea 2011
 • Agilityn Avoin Suomen mestaruus 2011
 • Agilityn joukkue Suomen mestari 2011
 • Agilityn SM- joukkuepronssi 2012
 • European Open edustusjoukkueessa 2011-2013 (kaikissa finaaliin)
 • European Open 2013 karsintaradan 2. sija (kisassa oli yli 150 koiraa)
 • Agilityn piirinmestaruus kultaa 2013,  hopeaa 2011
 • Agilityn Piirinmestaruus joukkue pronssia 2011
 • Friskies Cup -voitto 2011
 • Useita voittoja agilityn mini 3-luokassa

Kuva: Jenna Caloander

 


Lux
Minimonsin Mystica

s. 14.3.2011
shetlanninlammaskoira uros
agility mini 3

 

Lux on Javan velipuoli, määrätietoinen ja hiukan terävä uros. Se on aina iloinen koko perheen valopilkku, jonka elämään ei mahdu koskaan huonoa päivää. Agilityyn Lux on ollut todella mielekäs kouluttaa ja opittuaan jotakin, sen osaamiseen on voinut luottaa 100%. Lux valloittaa söpöllä olemuksellaan ja se välittää ympärilleen positiivista energiaa pimeimpinäkin päivinä.

Luxin kilpailutuloksia:
 • World Agility Open (WAO)
  Suomen edustusjoukkueessa 2014
 • WAO Biathlon agilityradan 3. sija vuonna 2014

Kuva: Tiina Jurvakainen

 

MUISTOISSA


Ledi
Springrotin Chamberlain

s. 20.2.2003
k. 10.12.2016
shetlanninlammaskoira uros
Ensimmäinen oma koira

 

Rakkaasta koirasta luopuminen tuli ajankohtaiseksi joulukuussa 2016. Raskaimpia päätöksiä, joita olen koskaan tehnyt, mutta ainoa ja oikea sellainen.

Ledi oli ihana, kaunis ja aina ystävällinen koira. Siitä pitivät jopa ne koirat, jotka eivät tulleet toimeen muiden urosten kanssa. Ledi oli alkujaan hyvin arka ja vaikeasti motivoitava, mutta ajan kanssa Ledistä kasvoi helppo arjen seuralainen. Ledi sai minut uskomaan, että mikä vain on mahdollista, kun keinot löytyvät ja jaksaa tehdä töitä. Ikävä jää, mutta muistot säilyvät. Niitä ei onneksi kukaan voi viedä pois. <3

Nykyhetken lauma. Kuva: Yasmin Eklund